Pressrelease

Investmentbolaget Garga Group AB har per den 16 januari förvärvat samtliga aktier i specialtillverkaren Vännäs Verkstads AB i Vännäs. I samband med förvärvet blir säljaren Max Segerljung även minoritetsägare i Garga Group genom att nyemitterade aktier utgör en del av köpeskillingen.

- Jag har haft en fantastisk resa med Vännäs Verkstads, som redan när jag kom in i bilden var kunniga inom industritillverkning. Med nya investeringar och uppgradering av teknik har vi lyckats skapa en unik producent som kombinerar hantverkskunnande med moderna produktions-tekniker såsom 3D-print. Det känns bra att lämna över stafettpinnen till Garga Group att leda det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Max Segerljung, VD och säljare av Vännäs Verkstads.

En högteknologisk tillväxtresa

Vännäs Verkstads blir det fjärde portföljbolaget i Garga Group och förvärvsarbetet har utförts i samarbete med huvudägaren Treac AB.

- Vännäs Verkstads har gjort en riktig tillväxtresa och vi ser fram emot att vara en del av fortsättningen. Vi är imponerade av den tekniska höjden i bolaget och den kompetens personalen besitter, men även av professionalismen i bemötandet som ligger till grund för långsiktiga kundrelationer. Bolaget har fina kvaliteter som vi kommer att värna, säger Garga Group AB:s VD David Stenlund.

Garga Group AB

Garga Group är ett investmentbolag som förvärvar företag i Norr- och Västerbotten med stark position och kompetens inom sin bransch. Genom aktiva ägartillsatser tillför vi struktur och långsiktigt hållbara kompetenser, med syftet att varje bolag ska realisera sin fulla potential.

Portföljen består i dag av dotterbolagen Gluetec AB, Dipolar AB och UMPAC AB. Gluetec tillverkar trådtöjningsgivare i egen fabrik i Sorsele, Dipolar utvecklar kraftaggregat för magnetroner i Skellefteå och UMPAC är ett Umeåbolag med specialistkompetens inom tillverkning av förpackningar i solid kartong med kvalificerat tryck.

Vännäs Verkstads AB

Vännäs Verkstads är ett anrikt verkstadsbolag som kombinerar unika kompetenser inom traditionell tillverkning med modern 3D-teknik. Med ett team av egna ingenjörer erbjuds högkvalitativa tjänster inom konstruktion och produktutveckling. De mynnar sedan ut i en effektiv produktion med hög kompetens inom 3D- print och scanning, laser och skärande bearbetning samt svetsning och kantpress. Med ledorden Snabbhet, Närhet och Kvalitet är Vännäs Verkstads en långsiktig partner till nära 300 kunder i olika storlekar som är i behov av specialkonstruerade detaljer till sin produktion.  

Bolaget leds av VD Max Segerljung sedan år 2010. Max kommer att kvarstå som VD under en övergångsperiod.

Läs mer på Gargas websida

Kontaktpersoner:

Garga Group AB, David Stenlund +46 70-517 34 64

Vännäs Verkstads AB, Max Segerljung +46 70-694 59 20